Норми внесення

Культура Доза та спосіб застосування Термін застосування
Посів насіння овочевих культур, отримання розсади помідорів, перцю, ранньої капусти, огірків, баштанних культур 20-25% додавати у грунт у процесі приготування поживних субстратів: посів насіння, наповнення стаканчиків під час пікіровки розсади Березень- квітень
Приготування субстрату для горщечків, що призначені для розсади овочів та декоративних культур Склад субстракту: 20% добрива і 80% грунту Березень - квітень
Картопля, розсада помідорів, капуста 15-20 г (1 столова ложка) у кожну лунку при посадці; 50-100 г/м2 або 5-10 кг на сотку під оранку (перекопування) rрунту Квітень - травень
Морква, цибуля, буряк, пастернак 40-50 г (1/3 - ½ склянки) на погонний метр вноситься на дно борозни під час посіву; 50-100 г/м2 (1/2 - 1 склянка/м ) або 5- 10 кг на сотку під оранку (перекопування) Квітень - травень
Салат, кріп, петрушка, редис, квіти 25-40 г (1/4-1/3 склянки) на погонний метр на дно борозни; 50-70 г/мZ або 5-7 кг на сотку під оранку (перекопування) Квітень - травень
Розсада перцю, огірків, баштанні культури 20 г (1 столова ложка) у лунку при посадці; 50-100 г/м2 або 5-10 кг на сотку під оранку (перекопування) rрунту Квітень - травень
3акладка нових плантацій суниці 15-20 г (1 столова ложка) при посадці «вусів» суниці у лунку; 50-70 г/мZ або 5-7 кг на сотку під оранку(перекопування) Серпень
Часник озимий 40-50 г (1/3 —1/2 склянки) на погонний метр на дно борозни при посіві; 50-100 г/м2 (1/2— 1 склянка/м) або 5- 10 кг на сотку під оранку (перекопування) Вересень - жовтень - листопад
Смородина, arpyc, малина 0,2-0,3 кг (2-3 склянки) у лунку при посадці; Вересень - жовтень - листопад
Кісточкові і зерняткові культур и 0,3-0,5 кг в лунку при посадці; Вересень - жовтень - листопад
Виноград 1-1,5 кг в лунку при посадці; 2-3 кг навколо ствола для підживлення 100-300 г/м2 для підживлення за допомогою мульчування з наступним поливом Весна - осінь. В період вегетації
Газони 10-20 кг на сотку під культивацію rрунту Жовтень - листопад